Steking av fiskekakerUteskole gir oss unike muligheter
Mat og helse er nytt på timeplanen i år. Målene er blant annet å lære om sunn og variert mat, og å skape en trivelig ramme rundt måltider sammen med andre.
Elevene våre er vant til å være ute, så dette var en fin mulighet til å bli kjent med noen alternativer for bålmat, samtidig som vi kunne tilnærme oss faget på andre måter enn det som er mulig inne.
Undervisning ute gir elevene mulighet til å være mer i fysisk aktivitet, jobbe kreativt og samarbeide med andre. Ute får elevene mulighet til å bruke kroppen og sansene på en annen måte enn i klasserommet.
Elevene stortrives og de liker å få oppgaver. Noen tar ansvar for bål og vedkløyving, andre er opptatt av måling og veiing, kutting av grønnsaker og å lese oppskrifter.
Ved til maglaging Tilbehør til maten Reinskav på grillen Alle bidrar med sitt og resultatet blir både god stemning og god mat.
Store uteområder
Vi har et stort og flott opparbeidet uteområde i nær tilknytning til skolen.
Denne høsten har vi hatt base i “Vennehytta”. For noen år siden bygde denne gjengen hele 9 gapahuker i skogen vår. Disse er også flittig i bruk på flere skoletrinn.
Selvlagd mat smaker aller best sammen.Matoverraskelser
Vi startet skoleåret med fiskeburger og råkostsalat, så bakte vi yoghurt-lefser som vi fylte med reinskav og tyttebærrømme (selvsagt har vi plukket tyttebær selv), før vi lagde laksepakker med grønnsaker til hele gjengen.
Yogurtlefse i panna Ferdig laksepakke Til tross for at flere av elevene på forhånd kunne melde om at de ikke likte verken fisk eller grønnsaker, har de overrasket både seg selv og oss. De smaker, spiser og har alltid en positiv innstilling.
Flere kan nå fortelle om at de har prøvd ut oppskriftene hjemme også.
Med laks på menyen