Planlegger du å starte et sted hvor det serveres mat eller drikke, må du ha serveringsbevilling.
Et serveringssted er et sted hvor det serveres mat og/eller drikke og hvor gjestene kan spise og/eller drikke på stedet. Serveringssteder kan være restauranter, kafeer, konditorier, gatekjøkken, potetvogner, puber og bensinstasjoner.
Hvordan få serveringsbevilling?
- Daglig leder ved stedet må ha bestått etablererprøven for å kunne søke om serveringsbevilling. Bevillingen gis til selskapet som eier stedet.
- Serveringsloven stiller krav om uklanderlig vandel.
- Hvis det er et eierskifte må du søke om egen serveringsbevilling senest 30 dager etter at du inngikk avtale om overdragelse.
Nyttige lenker
Sett deg inn i regelverket.
Slik søker du
Du søker om serveringsbevilling ved å fylle ut søknadsskjema for søknad om skjenke, salgs- og serveringsbevilling.
Søk om serveringsbevilling
Dokumentasjon til søknad
- Firmaattest for alle selskaper som er involvert i driften.
- Tegninger av skjenke- og serveringsarealet det søker bevilling for både ute og inne.
- Dokumentasjon for bestått etablererprøven.
- Kjøpekontrakt når der er inngått avtale om overdragelse av virksomhets med skjenkebevilling.
- Adkomstdokumenter i form av leiekontrakt, fremleiekontrakt eller franchiseavtale.
- Skatteattest for bevillingshaver.
- Utskrift av aksjeeierbok
- Ved søknad om uteservering må det sendes med tillatelse fra grunneier.
- Redegjørelse for stedets tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelse til hele lokalet, inklusive toaletter